Consultații Lingvistice

022 29 58 98

   

   

   

Noaptea Cercetătorilor Europeni

 

La data de 25 septembrie 2015, începând cu orele 15:00, scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei a găzduit un frumos eveniment interactiv dedicat sărbătoririi ştiinţei şi prezentării acesteia fără bariere.

 

Evenimentul, întitulat “Noptea Cercetătorilor Europeni” se află deja  la cea de-a doua ediţie şi a fost organizat sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Centrului de Proiecte Internaţionale şi Agenţiei de Logistică “Age Quod Agis”, cu participarea tuturor instituţiilor de cercetare din ţară.

Manifestarea şi-a propus să promoveze realizărilor ştiinţifice şi  să încurajeze tinerii în urmarea unei cariere în domeniul cercetării, oferind vizitatorilor oportunitatea de a discuta cu cercetătorii, care şi-au prezentat aportul ştiinţific faţă de societate în mod interactiv şi captivant.

Printre activităţile organizate în micul orăşel al ştiinţei s-au numărat: experimente practice, spectacole ştiinţifice, activităţi educative pentru copii, vizite ghidate în laboratoare de cercetare, concursuri, dar şi un program artistic pe măsură.


   

Noutăți  

 Se anunţă susţinerea tezei de doctor. Pretendent: Magdalena RUSNAC-FRĂSINEANU. Conducător ştiinţific: ŢURCANU Andrei, doctor habilitat în filologie, profesor universitar. Consiliul ştiinţific specializat D19.622.01 – 10 

Citește mai departe...

INSTITUTUL DE FILOLOGIE, RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA ŞTIINŢIFICĂ ŞI INOVAŢIONALĂ în anul 2017 (I)

Citește mai departe...

Joi, 29 iunie 2017, ora 10.00, în Sala 408, în şedinţa Seminarului Ştiinţific de Profil din cadrul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, va avea loc discuţia tezei de doctor habilitat în filologie, la specialitatea 621.04. Lexicologie şi lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie (limba română), cu tema Terminologia medicală în limba română: evoluţie şi tendinţe

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015