Consultații Lingvistice

022 29 58 98

   

   

   

Expoziție fotografică Exilul etern: Paul Goma - de la Mana la Paris

 Institutul de Filologie Vă invită să participaţi la vernisarea expoziției documentare Exilul etern: Paul Goma - de la Mana la Paris , îngrijită și comentată de scriitoarea Mariana Sipoș, ocazie cu care publicul va avea acces la o serie de documente și fotografii inedite, altele cunoscute sau mai puțin cunoscute, din Arhiva Paul Goma.

În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fotografii și fragmente din filmul documentar Strict secret: Paul Goma, realizat de Mariana Sipoș  pentru TVR, în 2005.

Expoziția va fi prezentată marți, 12 iunie, la ora 1400 , în Sala Mică a AŞM (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1, et. II).

Începutul la ora 1400. 

 

PROGRAM 

Moderator 

Dr. hab. Vasile Bahnaru, director al Institutului de Filologie Română „B. P. Hasdeu”

 

CUVÂNT DE SALUT

Monica BABUC, ministru al

EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII

 

Prezentare de vernisaj și proiectare de fotografii și fragmente din filmul documentar Strict secret: Paul Goma, de Mariana SIPOȘ.

Descarcă Invitația program aici

   

Noutăți  

Se anunţă susţinerea tezei de doctor habilitat în filologie cu titlul: „TERMINOLOGIA MEDICALĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ: EVOLUŢIE ŞI TENDINŢE”. Pretendent: MINCU Eugenia. Consultant ştiinţific: Vasile BAHNARU, dr. hab., prof. univ.,  Institutul de Filologie al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Specialitatea: 621.04 - Lexicologie și lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie

Citește mai departe...

Se anunţă susţinerea tezei de doctor habilitat în filologie. Pretendent: doctor în filologie, conferențiar universitar Maria ȘLEAHTIȚCH.Consultant ştiinţific: doctor habilitat în filologie, profesor universitar Alexandru BURLACU. Consiliul ştiinţific specializat DH 19.622.01 – 12. Tema tezei ROMANUL GENERAȚIEI ´80. POETICA GENULUI. Specialitatea 622.01 – Literatura română

Citește mai departe...

Marți, 24 aprilie, la ora 12.00, la Institutul de Filologie va avea loc Seminarul Științific de profil ad-hoc, la specialitatea 622.02. Literatura universală și comparată, în vederea evaluării  tezei de dr. hab. în filologie a dnei Josefina Cușnir, dr.

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015