Consultații Lingvistice

022 29 58 98

   

   

   

Expoziție fotografică Exilul etern: Paul Goma - de la Mana la Paris

 Institutul de Filologie Vă invită să participaţi la vernisarea expoziției documentare Exilul etern: Paul Goma - de la Mana la Paris , îngrijită și comentată de scriitoarea Mariana Sipoș, ocazie cu care publicul va avea acces la o serie de documente și fotografii inedite, altele cunoscute sau mai puțin cunoscute, din Arhiva Paul Goma.

În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fotografii și fragmente din filmul documentar Strict secret: Paul Goma, realizat de Mariana Sipoș  pentru TVR, în 2005.

Expoziția va fi prezentată marți, 12 iunie, la ora 1400 , în Sala Mică a AŞM (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1, et. II).

Începutul la ora 1400. 

 

PROGRAM 

Moderator 

Dr. hab. Vasile Bahnaru, director al Institutului de Filologie Română „B. P. Hasdeu”

 

CUVÂNT DE SALUT

Monica BABUC, ministru al

EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII

 

Prezentare de vernisaj și proiectare de fotografii și fragmente din filmul documentar Strict secret: Paul Goma, de Mariana SIPOȘ.

Descarcă Invitația program aici

   

Noutăți  

Anunţ privind susţinerea tezei de doctorat. Se anunţă susţinerea tezei de doctor. Pretendent: ROBU Cristina. Conducător ştiinţific : BURLACU Alexandru, dr. hab. în filologie, profesor universitar

Citește mai departe...

Se anunţă susţinerea de tezei de doctor habilitat „Imaginarul erotic în romanul românesc postbelic”. Pretendent:  Nina CORCINSCHI, dr., conf. univ.. Consultant ştiinţific: Alexandru BURLACU, dr. hab., prof. univ. Consiliul ştiinţific specializat:  DH 19.622.01-13. Specialitatea: 622.01 – LITERATURA ROMÂNĂ

Citește mai departe...

La 04 iulie 2018, ora 11, sala 408 , AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1 va avea loc susținerea publică a tezei de doctor cu tema: „Stratificarea funcţional-stilistică a lexicului limbii române şi prezentarea lui lexicografică”

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015